5x Core Stabiliteit met #1 U-14 Tennisster Warda | Sports Fit Lab

Het activeren van je zogenaamde Core (romp) behoort tot ieder warming up routine. Of je nou gaat fitnessen, tennissen, voetballen of ieder ander activiteit. Je Core gebruik je bij alles wat je doet, dus is het handig om die ook op de juiste manier op te warmen.

Ik heb altijd alles gedaan ZONDER mijn core op te warmen, waarom nu dus wel doen?

Gelijk heb je. Maar als ik jou de vraag stel of je ooit na je activiteit last heb van je onderrug, zeg je hoogstwaarschijnlijk JA. Tenzij je koppig bent :).

Een goede warming up is niet alleen op je lichaam klaar te stromen voor de activiteit die je gaat uitvoeren. Het voornaamste doel van je warming up is het VOORKOMEN VAN BLESSURES.

Waar is een sterke Core nog meer goed voor?

Je Core is het middelpunt van je lichaam en zorgt ervoor dat je onder en bovenlichaam stabiel blijven.

Een voorbeeld: een tennisser beweegt met zijn/haar benen naar een bal toe, maar op het moment van slaan moet je gecontroleerd en gebalanceerd kunnen staan om je bal zo goed mogelijk te kunnen slaan. Dat is dus afhankelijk van je Core. Kan je dus heel hard en goed rennen, maar heb je een zwakke Core. Zal je altijd op tijd bij de bal zijn, maar niet vaak de ballen willen slaan waar je ze wil hebben.

Murat Degermenci